Vyberte zemi nebo oblast.

Close
Přihlásit se Registrovat E-mailem:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

US Space Force sleduje mikro objekty pomocí radarového sledování Space Fence

US Space Force tracks micro objects with Space Fence radar surveillance

Systém bude nejcitlivějším vyhledávacím radarem v americké vesmírné sledovací síti a prý je schopen detekovat objekty tak malé jako mramor. Kromě zlepšení přesnosti dohledu má také za cíl umožnit rychlejší dobu odezvy.

Spíše než sledování „kuliček“ se však bude používat k detekci a sledování obíhajících předmětů, jako jsou komerční a vojenské satelity, vyčerpané raketové posilovače a vesmírné trosky na nízkých, středních a geosynchronních drahách Země.

Systém - využívající pozemní radary založené na pevném pásmu S v pásmu S využívající Gallium Nitride (GaN) - vyvinul Lockheed Martin od června 2014. Radar „Plot“ se fyzicky nachází na ostrově Kwajalein v Republice Marshallovy ostrovy , v Pacifiku (severovýchodně od Papuy Nové Guineje, jihozápadně od Havaje).


Na obrázku nahoře je brigádní generál DeAnna Burt, ředitel provozu a komunikací Spojených států amerických vesmírných sil, který formálně prohlašuje provozní přijetí systému.

"Vesmírný plot revolucionizuje způsob pohledu na vesmír tím, že poskytuje včasné, přesné orbitální údaje o objektech, které ohrožují vojenské i komerční vesmírné prostředky s posádkou i bez posádky," uvedl generál letectva John W. "Jay" Raymond, první šéf vesmírných operací na nově vytvořené americké vesmírné síly.

"Naše vesmírné schopnosti jsou rozhodující pro naši národní obranu a způsob života, a proto je vesmírný plot tak důležitý pro posílení naší schopnosti identifikovat, charakterizovat a sledovat hrozby pro tyto systémy."

Před kosmickým plotem sledovala kosmická sledovací síť více než 26 000 objektů, říká armáda, která se nyní má výrazně zvýšit.

Vesmírný plot bude provozován 20. kosmickou kontrolou letky (SPCS) v operačním středisku kosmického plotu v Huntsville v Alabamě. Na druhé straně poskytuje data do 18 SPCS na základně Vandenberg Air Force Base v Kalifornii, která data používá k udržování katalogu kosmických objektů a obrazovky operačních satelitů, a to jak manévrovatelných, tak neovladatelných.

Generál Raymond oznámil podpis na Twitteru:

Lockheed Martin

Lockheed Martin již o projektu napsal:

Umístění a vyšší frekvence vln nových radarů Space Fence umožní detekci mnohem menších mikrosatelitů a zbytků než současné systémy. Design kosmického plotu Lockheed Martin navíc významně zlepší včasnost, s jakou mohou operátoři detekovat vesmírné události, což by mohlo představovat potenciální hrozbu pro satelity GPS nebo Mezinárodní kosmickou stanici. Flexibilita a citlivost systému zajistí pokrytí geosynchronních drah hlubokého vesmíru při zachování oplocení.

A při psaní pod úhlem GaN bylo řečeno:

"Tyto výsledky testů znamenají vyvrcholení více než desetiletí sdílených investic do technologie GaN," uvedl dříve Steve Bruce, viceprezident pro pokročilé systémy společnosti Lockheed Martin Mission Systems and Training. „GaN HPA poskytují významné výhody pro aktivní fázové radarové systémy, jako je vesmírný plot, včetně vyšší hustoty výkonu, vyšší účinnosti a výrazně vyšší spolehlivosti oproti předchozím technologiím.“

Více se dočtete na webových stránkách společnosti.

Viz také: USA přísahají v Prvního náčelníka nově vytvořené kosmické síly