Vyberte zemi nebo oblast.

Close
Přihlásit se Registrovat E-mailem:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Raytheon získává kontrakt Space Force OCX na výměnu sady IBM pro GPS III

Raytheon wins Space Force OCX contract to switch out IBM kit for GPS III

Bude nahrazovat počítače IBM, které se v současné době používají pro správu konstelace GPS, systémy Hewlett Packard Enterprise za podmínek smlouvy v hodnotě 378 milionů dolarů. Práce bude dokončena do dubna 2022 a je součástí širšího programu modernizace systému GPS pro GPS III.

GPS III

Účelem OCX je poskytnout dvakrát větší kapacitu satelitu, vylepšenou infrastrukturu kybernetické bezpečnosti, zvýšenou přesnost, globálně rozmístěné modernizované přijímače s funkcemi zabraňující uvíznutí a zlepšenou dostupnost v obtížném terénu.

"OCX je rozhodující pro pokračování vysoce prioritních národních snah o modernizaci GPS s novými vojenskými a civilními polohovacími schopnostmi, včetně zvýšené bezpečnosti, přesnosti, spolehlivosti a integrity," řekla Barbara Baker, vedoucí velitelka velení a řízení divize SMC Command and Control. "OCX dodá trvalé, spolehlivé GPS schopnosti americkým válečným bojovníkům, spojencům a civilním uživatelům."

Postupné vyřazování ze sady IBM bylo dříve spuštěno prodejem produktové řady IBM x86 společnosti Lenovo, přičemž IBM byla odhodlána podporovat svůj hardware až do srpna 2022.


"Za poslední dva a půl roku, od doby, kdy OCX vyšel z narušení společnosti Nunn McCurdy, Raytheon provádí podle plánu, což nám dává důvěru ve schopnost OCX přejít do provozu," řekl generálníporučík John Thompson, velitel SMC. „Vývoj softwaru byl dokončen loni na podzim a program je ve fázi integrace a testování. Za méně než rok Raytheon dodá kvalifikovanou základní softwarovou základnu schopnou obsluhovat konstelaci GPS.

"To nám dalo důvěru v to, že jsme měli realizovatelné technické řešení OCX poskytující dlouhodobě udržitelný hardwarový základ, který splňuje naše přísné požadavky na kybernetickou bezpečnost," řekl poručík Thomas Gabriele, leader SMC v oblasti OCX. „Jak Raytheon pokračuje ve sledování svých smluvních závazků, řešení nepřekonatelného rizika kybernetické bezpečnosti IBM je rozumné provádět předsystémové dodávky vládě. Ačkoli tato vládně orientovaná změna bude mít dopad na časový plán Raytheon, vláda drží Raytheon zodpovědný za dodávku kvalifikovaného softwaru před integrací na platformu HPE a nasazením na operační místa. “

Ministerstvo obrany USA

Minulý týden dohoda US SPace Force oznámila dohodu a včera americké ministerstvo obrany zveřejnilo podrobnosti smlouvy.

"Změna smlouvy bude vyžadovat, aby Raytheon vyměnil zařízení IBM za zařízení HPE pro všechna prostředí OCX Block 1 Deliverable Environments," uvedlo oznámení. "Práce bude provedena v Aurory v Coloradu a očekává se, že bude dokončena do 30. dubna 2022."

Centrum vesmírných a raketových systémů sídlí na základně letectva v Los Angeles. Kromě péče o GPS patří mezi její povinnosti také vojenské družicové komunikace, obranné meteorologické satelity, kosmické nosné a dálkové systémy, satelitní řídicí sítě, kosmické infračervené systémy a schopnosti informovat o situaci ve vesmíru.

Obrázek: US Air Force fotka od Airman Amanda Lovelace - zleva, plk. Laurel Walsh, velitel 50. operační skupiny, a Airman 1. třída Michael McCowan, 2. kosmický provoz Squadron provozovatel satelitních systémů a plánovač misí, dát poslední příkaz k vyřazení satelitního vozidla Číslo 36 na letecké základně Schriever, Colorado, 27. ledna 2020. SVN-36 byl zahájen 10. března 1994 a překročil svou konstrukční životnost přibližně sedm let.